Dovanų idėjos 7-9 m. vaikams

11874 Views
 

Ką reikėtų turėti omenyje renkant dovanas 7-9 metų amžiaus vaikui?

1. Šio amžiaus vaikų loginis mąstymas dar stipriau išvystytas, galvosūkiai ir iššūkiai jiems ypatingai patinka, neretai mėgsta pakonkuruoti ir su tėvais ar kitais suaugusiais.
2. Stalo žaidimai tampa vis labiau suprantamesni ir smagesni, prasideda strateginis žaidimų suvokimas, kai siekiama ne tik atlikti mechaninius veiksmus paeiliui, bet ir žvelgti į priekį, numatyti varžovo ėjimus.
3. Smulkioji motorika puikiai išvystyta, todėl detalūs rankdarbiai, kūrybiniai rinkiniai tampa lengviau įveikiami ir atrandami iš naujo.
4. Be smulkiosios motorikos stipriai vystosi erdvinis suvokimas, todėl konstruktoriai įgauna sudėtingesnes ir įdomesnes formas nei iki šiol.
5. Judėjimas, sportas ir su juo susiję įvairūs būreliai taip pat dažnas palydovas.
6. Vaikų gyvenime naujas etapas - mokykla, taigi prasideda susidomėjimas mokslu, įvairiais dėsniais, bandymais.

Visi žaislai 7-9 metų vaikams

Visi rūbai 7-9 metų vaikams

Keletas mūsų atrinktų TOP DOVANŲ IDĖJŲ 7-9 metų vaikams:

1. Tokiame amžiuje vaikų loginis mąstymas sparčiai tobulėja ir jie pradeda spręsti sudėtingesnes užduotis, taigi linksmos ir naudingos dovanų idėjos būtų įvairūs galvosūkiai.
Mano visiški favoritai yra daugybę apdovanojimų pelnę Smart Games galvosūkiai, kurie yra nuostabaus dizaino, o detalės tokios kokybiškos ir malonios, kad rankos savaime kyla dėlioti.
Smart games galvosūkiai vaikams  Smart games galvosūkiai vaikams
2. Idiliškų jaukių šeimos vakarų su stalo žaidimai laikas atėjo! :) Su 7-9 metų vaikais jau smagiai galite žaisti pakankamai sudėtingus stalo žaidimus. Tai bus tiesiog tobula visos šeimos veikla, o ir mažiesiems patiks mesti iššūkį tėvams ir pasivaržyti.
Stalo žaidimas visai šeimia  Stalo žaidimai visai šeimai
3. Konstruktoriai šiame amžiuje tampa neįtikėtinų objektų kūrybos įrankiais! Labai rekomenduoju LaQ japonišką konstruktorių, iš kurio išgausite įvairiausias formas ir kuris įtrauks ir Jus pačius kurti.
Taip pat ir Plus Plus konstruktorius, kuris šiame amžiuje įgis naujas formas ir sudėtingumo lygius.

Japoniškas konstruktorius vaikams LaQ        Plus Plus konstruktorius vaikams
4. Bandymai, atradimai, pažinimas - tai smalsučiams tikrai patiks. Kokie gi dėsniai veikia šiame pasaulyje? Todėl bandymų rinkiniai tikrai patiks mažiesiems smalsučiams. 
Bandymų rinkiniai vaikams nuo 7 metų Bandymų rinkiniai vaikams nuo 7 metų
5. Atskirai išskirčiau ir mokslinius elektros grandinių kūrimo rinkinius. Vaikus tai tiesiog sužavi, lengvai ir saugiai dėliodami detales jie sukuria tikrą elektros grandinę, kuri leidžia įjungus mygtuką skleisti garsą ar atlikti kokį nors kitą veiksmą.
Mokslinis rinkinys vaikamsMokslinis rinkinys vaikams
6. Mėgstantiems sudėtingesnes konstrukcijas ir programavimą rekomenduojame ne tik surenkamus bet ir programuojamus robotukus: Kosmos pirmąjį robotuką, o jei mažasis programuotojas jau pažengęs - dirbtinio intelekto robotuka KAI.
Programuojamas robotas vaikamsDirbtinio intelekto robotas KAI
7. Mėgstantiems kvapus ir jų žaismą - kvepalų gamybos rinkinį. Su šiuo rinkiniu galėsite pasigaminti kvepalus sau arba draugams. Arba vonios burbulų gamybos rinkinį.
Kvepalų gamybos rinkinysVonios brubulų gamybos rinkinys
8. Na, o mėgstančioms puoštis arba dažytis: papuošalų gamybos rinkinius arba kosmetikos rinkinius :)
Papuošalų gamybos rinkinys mergaitėmsKosmetikos rinkinys mergaitėms
9. Mėgstantiems piešti, kurti turėtų patikti piešimo pagal skaičius, akvarelės rinkiniai arba deimantinės dėlionės.
Akvarelės piešimo rinkinys   Deimantinė dėlionė
10. Vaiko kambario jaukumui - nuosavas žvaigždynas arba planetariumas. Skamba gerai? Ir atrodo gerai! Nuostabus Kosmos projektorius Planetarium patiks kiekvienam net ir nesidominčiam kosmosu.
Žvaigždžių projektorius PlanetariumŽvaigždžių projektorius Planetarium
11. Na, ir pabaigai praktiškos ir naudingos dovanos idėja: kuprinė. Prie kuprinės galite pridėti gertuvę ar užkandžių dėžutę!
Vaikiška kuprinėVaikiška gertuvė

Su meile, Laputė :)

 
Posted in: Dovanų idėjos

Latest posts