Dovanų idėjos 4-6 m. vaikams

49063 Views
 

Ką reikėtų turėti omenyje renkant dovanas 4-6 metų vaikui?

1. Šiame amžiuje vaikui jau smagu žaisti su kažkuo drauge, žaidime jis gali ne tik sėdėti su kitais vaikais šalia, bet su jais komunikuoja, žaidžia kartu.
2. Nuo 4 metukų vaikai išmoksta, ką reiškia nugalėti, todėl gali pradėti žaisti įvairius žaidimus ir siekti laimėjimo.
3. Šiuo etapu vaikai gali pradėti mokytis skaičiuoti, skaityti, net rašyti, tačiau visų svarbiausia yra juos tam paruošti, t.y. išmokyti kaip mokytis: kaip užduoti tinkamus klausimus, kaip juos suformuluoti, kad gautum norimą atsakymą, kaip suprasti gautus atsakymus, kaip išskirti svarbią informaciją.
4. Itin laki vaizduotė. Šiame amžiuje vaikai dažnai susikuria ir nematomus draugus, todėl vaikams patiks įvairūs kūrybiniai rinkinukai ar vaidmenų žaidimai, kur jie galės pasinerti į savo fantazijų šalį.

Visi žaislai 4-6 metų vaikams

Visi rūbai 4-6 metų vaikams

Keletas mūsų atrinktų TOP DOVANŲ IDĖJŲ 4-6 metų vaikams:

1. Kadangi šiame amžiaus tarpsnyje mažieji išmoksta žaisti drauge, labai smagu pradėti pirmuosius stalo žaidimus! Tai bus tiesiog tobula visos šeimos veikla, o ir mažiesiems patiks laikas, praleistas drauge. Kartu žaisdami lavinsite vaiko socialinius įgūdžius, loginį mąstymą, žodinių taisyklių suvokimą ir įsisavinimą bei klausimų formulavimo ir uždavimo įgūdžius.
Stalo žaidimas vaikui nuo 4 metųStalo žaidimai vaikams nuo 4 metų
2. Taip pat tokiame amžiuje vaikų loginis mąstymas sparčiai tobulėja ir jie pradeda pažinti skaičius bei spręsti sudėtingesnes užduotis, taigi linksmos ir naudingos dovanų idėjos būtų  pirmieji galvosūkiai ir loginiai žaidimai. Mano visiški favoritai yra daugybę apdovanojimų pelnę Smart Games galvosūkiai, kurie yra nuostabaus dizaino, o detalės tokios kokybiškos ir malonios, kad rankos savaime kyla dėlioti :)
Edukaciniai žaislai vaikams nuo 3 metųLavinamieji žaislai vaikams nuo 3 metų
3. Konstruktoriai - bet kokiai amžiaus grupei tinkantis žaislas. Nuoširdžiai rekomenduoju KOSMOS edukacinius konstruktorius, kurių dėka vaikas ne tik mokysis konstruoti, jungti detales bei lavins erdvinį suvokimą, tačiau supras kaip veikia mechaniniai dėsniai bei sukurs savo mini robotukus.
Dar vienas konstruktorius, vertas Jūsų dėmesio - Plus Plus, tai plataus naudojimo konstruktorius, kurį galėsite dėlioti tiek plokščiai kaip dėlionę ar mozaiką, tiek ir kurti 3D statinius.

       kids-first-mokslinis-rinkinys-robot-pet-shop-ks567015-837.jpgPlus Plus konstruktorius
4. Na, o jei mažyliui labiau patinka meistrauti: susukti, atsukti, priveržti, projektuoti ir t.t., rekomenduojame Miniland varžtų konstruktorių.
2257946_00p.jpg5005032656_2.jpg
5. Ieškantiems didesnės dovanos rekomenduoju daugybę apdovanojimų gavusi KOSMOS pirmąjį kodavimo robotuko rinkinį. Tai smagios išvaizdos sumuštinis su daugybę galimybių, kuris supažindins mažylį su pagrindiniais programavimo principais. Tai bus ir konstruktorius ir robotikos rinkinys.
kids-first-kodavimo-ir-robotikos-rinkinys-ks567012-b5c%20(1).jpgkids-first-kodavimo-ir-robotikos-rinkinys-ks567012-6ab.jpg
6. Lėlytės - dar vienas žaislas, kurio pagalba vaikai mokosi socialinių įgūdžių, empatijos, jų pagalba galima mokyti vaiką emocinio intelekto, atjautos, supažindinti su įvairiomis gyvenimiškomis situacijomis, pareigomis. Mes nuoširdžiai rekomenduojame nuostabaus grožio ir teisingų kūno proporcijų Lottie lėlytes. Lottie lėlytės - ne šiaip lėlytės, jog ugdo sveiką požiūrį į kūną ir kveičia svajoti ir tikėti savimi.
Lottie lėlytės mergaitėmsLottie lėlytės mergaitėms
7. Veidrodėliai, segtukai, kosmetika... štai kuo pradeda domėtis mažosios damutės. Čia puikiai tinka Rockahula aksesuarai arba/ir vaikiška Snails kosmetika. Arba, žinoma, nuostabios FlapJack žieminės kepurytės!
Plaukų segtukai mergaitėmsŽieminė kepurė mergaitei
8. Taip pat iš kurybinių rinkinių rekomenduojame APLI smėlio ir raštų menų rinkinius arba modelino rinkinius.

9. Kadangi 4-6 metų vaikai ne tik geriau kalba, tačiau ir žymiai daugiau supranta apie pasaulį. Jis jiems tampa neatrastas įdomus, kyla daugybė klausimų. Todėl dauguma sudomina žemėlapių tipo dėlionės arba Apli magnetinė žmogaus kūno dėlionė.
Dėlionė vaikams nuo 5 metų Magnetinė dėlionė Žmogaus kūnas
10. Naktinė lempa - puikus ir praktiškas pasirinkimas. Vaikams tikrai patinka šviesų žaismas, be to, tokiame amžiuje dažnai atsiranda tamsos fobijos, taigi ZAZU naktinės lempos gali tapti puikiu nakties draugu.
Taip pat ieškantiems minkšto draugo, nuoširdžiai rekomenduojame ir minkštą draugą BO, kuris kartu saugos ir miegelį - naktinė lempa/pliušinis žaisliukas . Tai puikus ir praktiškas pasirinkimas.
Vaikiškas žibintuvėlisNaktinė lempa vaikams
11. Na, o vandens pramogoms rekomenduojame Yookidoo ančiukus, kurių išvaizdą galėsite keisti, taip lavindami smulkiąją motoriką bei kūrybiškumą.
Vonios žaislai vaikamsVandens žaislai vaikams
12. Knygelės, kurios gali būti komplektuojamos tiek su žaisliukais, tiek ir dovanojamos atskirai. 4-6 metų tiek berniukams, tiek mergaitėms rekomenduojame Skaitau nuo gimimo knygeles apie garsius žmones. Tai tarsi biografijos, tačiau patraukliai pateiktos mažiesiems skaitytojams.
Vaikiškos knygosKnygos vaikams
13. Ir paskutinė, bet tikrai ne blogiausia idėja - kuprinytės. Kadangi mažyliai jau savarankiškėja, skiria savo daiktus, nori juos imti drauge su savimi, o ir darželis ne už kalnų, kuprinė gali tapti miela ir praktiška dovana. Be to, ją galima papildyti papildomu žaisliuku ar, pavyzdžiui, gertuve.
Vaikiška kuprinė mergaiteiVaikiška kuprinė berniukui
P.S. tokio amžiaus vis dar tinka ir atviresnio tipo žaislai, pvz. mediniai traukinukai, virtuvėlės priedai ir pan. Ypatingai, jei žinote, kad vaikas domisi tokio tipo žaislais - tai puiki proga praplėsti jo turimus rinkinius.


Su meile, Laputė :)

 
Posted in: Dovanų idėjos

Latest posts