Dovanų idėjos 1-2 m. vaikams

66670 Views
 

Ką reikėtų turėti omenyje renkant dovanas nuo 1 iki 2 metų amžiaus vaikui?

1. Maždaug nuo 1 metų vaikas jau pradeda vaikščioti, tampa daugiau mobilus, todėl jam smagu vaikščioti, judėti, kartu ir judinti daiktus.
2. Daiktai mažiau tiriami burna, daugiau rankomis, atliekant fizinius veiksmus, pvz. pakeliant, metant, perdedant, bandant daiktų dydį talpinant juos į skirtingas ertmes. Todėl dovanų idėja gali būti tokius poreikius atitinkantys lavinamieji žaislai.
2. Rankų-akių koordinacija tampa geresnė ir vaikas gali jau imti įvairių formų daiktus, lyginti daiktus tarpusavyje, suvokti erdviškumą, atskirti skirtingos tekstūros, medžiagos, formos  ir dydžių daiktus, juos liečia, tyrinėja, bando sudėti vieną į kitą, dėti vieną šalia kito ar rūšiuoti. Vėl gi galite atkreipti dėmesį į šiuos poreikius renkantis lavinamuosius žaislus 1-2 metų vaikams;
3. Dar vienas poreikis, kurį gali atliepti pasirenkami lavinamieji žaislai: priežasties-pasėkmės ryšys. Vaikui lengviau atsekamas priežasties-pasėkmės ryšys, jis vis greičiau supranta reikalingą atlikti veiksmų seką, tačiau jo atmintis dar nėra tokia gera, todėl dar nenusibosta daryti tą patį veiksmą kelis kartus ir kiekvieną kartą atlikus paprastas užduotėles jie be galo džiaugiasi - džiaukitės kartu.
4. Dar nekalba, bet mėgsta klausyti, kaip tėvai įvardina daiktų pavadinimus, palaipsniui pradeda atkartoti garsus, žodžius.

Visi žaislai 1-2 metų vaikams

Visi rūbai 1-2 metų vaikams

Keletas mūsų atrinktų TOP įdomių dovanų idėjų 1-2 metų vaikams:

1. Bokštai, bokštai ir dar kartą bokštai! Tai pats aktualiausias tokio 1 metų vaiko žaislas. O jų gali būti kelių tipų. Du pagrindiniai: suveriami ant pagaliuko ir indelių arba dėžučių bokštai. Suveriami ant pagaliuko reikalauja daugiau rankų-akių koordinacijos, nes reikia detales užverti ant pagaliuko. O štai indelių bokštus pirmiausiai labai smagu griauti. Tuomet statyti pačiam ir suprasti, kad tai daryti reikia tam tikra tvarka. Na, o tuomet smagu dėlioti indelius vienas į kitą ir suprasti, kad vienas yra mažesni už kitą.
Medinis suveriamas bokštas vaikamsBokštas 1 metų vaikams
Taip pat, kadangi dažnai bokštelius mažyliai jau turi, kaip dovaną galite rinktis sudėtingesnius vėrimo, uždėjimo lavinamuosius žaislus.
Mediniai lavinamieji žaislai
2. Kaladėlės! Griauti, ardyti, statyti ir vėl griauti! Tai dar vienas klasikinis žaislas, kuris pradeda dominti apie metukų laiko mažylius ir lydi juos ilgą laiką. O kaladėlių gali būti įvairių: klasikinės medinės, pirmosios sujungiamos: Miniland itin didelių detalių arba Plus Plus didelių detalių, kurias galėsite dėlioti ir plokščiai, kaip dėlionę, o gal visgi magnetinės kaladėlės? Visos kiek skirtingos, bet visos tikrai patiksinčios mažyliams!
Kaladėlės 1 metų vaikuiMagnetinės kaladėlės 1 metų vaikui
3. Nesudėtingos dėlionės. Kadangi vaikai pradeda lengviau atskirti formas bei gerėja jų erdvinis suvokimas, jie paprastai mėgsta formelių dėlionės, kurios dažnai būna aktualiais paveikslėliais, pvz. gyvūnais, todėl dėliojant kartu su vaiku galima mokytis ir pirmųjų žodžių bei garsų.
Lavinamieji žaislai vaikams nuo 1 metųMediniai žaislai vaikams
O jau ūgtelėjusiam mažyliui (nuo 18 mėn.), galima pradėti bandyti siūlyti ir pirmąsias įprasto tipo dėliones. Jas galima dovanoti tiek kaip simbolines dovanėles, tiek kuriant skirtingų temų rinkinius - kaip didesnę dovaną. Be to, dėlionės padės lavinti ne tik smulkiąją motoriką, tačiau ir pirmuosius žodžius.
Taip pat norime atkreipti dėmesį ir į suveriamas dėliones, kurias mažyliai galės dėlioti tiek horizontaliai, tiek ir veriant ant pagaliukų vertikaliai.
Pirmoji dėlionė vaikamsMediniai žaislai vaikams nuo 1 metų
4. Įgundant rankytėms ir erdviniams mąstymui, mažieji atranda rūšiuokles, pirmiausiai pradeda nuo paprastų formų rūšiuoklių, vėliau pareina prie sudėtingesnių. Iš pastarųjų labai rekomenduoju Ūkio temos rūšiuoklę, kurią panaudosite net keliais būdais: galėsite rūšiuoti gyvūnėlius, naudoti gyvūnų figūrėles vaidmenų žaidimams bei kitams veikloms.

5. Kadangi lavėja rankų-akių koordinaciją, mažyliai atranda kalimo veiklas, kurias taip pat galite praturtinti rūšiavimu arba tam tikrų garsų tarimu mušant. Kiti smagūs rinkiniai - pjaustomos daržovės. Nors 1 metų vaikai dar nežais vaidmenų žaidimus, tačiau jie mėgsta šias daržoves ar vaisius sujunginėti, tai vėlgi lavina rankų-akių koordinaciją bei loginį mąstymą. Svarbu atkreipti dėmesį, kad pjaustymo rinkiniai būtų stambesnių detalių.
Bigjigs mediniai lavinamieji žaislaiBigjigs mediniai pjaustomi vaisiai
6. Dar viena idėja muzikavimo rinkinukai! Tai smagūs veiklos ir muzikavimo rinkinukai mažiesiems.
71qmMbQDHQL-_AC_SL1500_.jpg
7. Stumdukai. Metukų link vaikas pradeda bandyti vaikščioti, laikosi už lovų, spintelių, tėvelių rankų, taigi tokiu periodu praktiška ir vaikui smagi dovana - stumdukas. Svarbu, kad stumdukas būtų stabilus, tvirtas ir puiku, jei ratukai būtų dengti guma. Iš savo patirties rekomenduojame stumdukus kaip karučius, vėliau juos lengvai panaudosite su vyresniu vaiku mylimų daiktų vežiojimui. Jei mažylis jau tvirčiau stovi ant kojyčių galite rinktis alternatyvius stumdymo daiktus - prekių vežimėlį, lėlių vežimėlį ar muzikinį volelį.
Medinis stumdukasVaikiškas prekybinis vežimėlis
8. Dar vienas iš didesnių pirkinių - supami arkliukai. Kas gi daugiau primena vaikyste, jei ne mediniai supami arkliukai? Labai rekomenduojame Bigjigs medinius arkliukus, kurie turi šonines apsaugėles, kurias vėliau galėsite nuimti.
33041_yhrmws7nw5wyyjmt.jpg
9. Mergaitėms (ir berniukams!) rekomenduojame pirmąsias Miniland lėlytes kurios lavins empatiją, socialinius ir kalbos įgūdžius bei motoriką! Šios lėlytės yra anatomiškai teisingų kūno formų, todėl neiškraipo vaikų kūno suvokimo ir nuostabiai kvepia vanile!
Vanile kvepiančios lėlės
10. Kadangi lavėja stambioji motorika, vaikas vis laisviau ir plačiau juda - pats laikas mašinyčių etapui. Mes labai rekomenduojame Green Toys mašinas, kurios yra ypatingai tvirtos, tvarios ir ilgaamžės.
Žaislinė šiukšliavežėŽaislinė mašina vaikams
11. Vandens žaislai. Koks gi sąrašas be Yookidoo vandens žaislų? :) Tokio amžiaus vaikai, jei ir bijojo vandens apie 9 savo gyvenimo mėnesius, vėl atranda jo teikiamus džiaugsmus, o, be to, ir veikti vandenyje jau turi daugiau ką. Šiai amžiaus grupei siūlome: fontaną su priedais, kuriuos galima naudoti atskirai kaip įprastus vandens žaislus ar dedant ant fontano ir keičiant juos išgaunamos skirtingos vandens purškimo formos, arba kranelius.
Vandens žaislaiYookidoo vonios žaislai
12. Dar viena miela ir naudojama idėja - knygos. Pirmosios knygelės, kurias smagu vartyti, atrasti kažkokias paslėptas detales. Skaitau nuo gimimo klasikinių pasakų interaktyvios knygelės turi paslėptų detalių, kurias patraukus, pasukus įvyksta kažkoks veiksmas, tai sužavi mažuosius skaitytojus.
Vaikiškos knygelės - RaudonkepuraitėSkaitau nuo gimimo knygos vaikams
13. Migdukas projektorius - puikus ir praktiškas pasirinkimas. Maždaug tokio amžiaus mažyliai pradeda bijoti tamsos bei atranda šviesos srautų žaismingumą.
Zazu migdukas projektoriusZazu migdukas projketorius

Tikiuosi šios mūsų atrinktos originalios, įdomios ir, svarbiausia, praktiškos dovanų idėjos vaikams nuo 1 iki 2 metų padės ir įkvėps išrinkti tinkamą dovaną mažyliui ar mažylei. Nepamirškite, kad dovanos vaikams gali būti ne tik žaislai, bet ir praktiškos, ilgai panaudojamos, bet drauge mielos dovanos.
Su meile, Laputė :)

 
Posted in: Dovanų idėjos

Latest posts