Dovanų idėjos palankynoms

11421 Views
 

Kai šeima praneša besilaukianti vaikelio, jo pradeda laukti ne tik tėveliai, tačiau ir visi aplinkiniai: seneliai, draugai, broliai/seserys ir t.t. Todėl nenuostabu, kad tik vaikučiui gimus, visi domisi juo ir nori kuo greičiau pamatyti bei padovanoti KĄ NORS įdomaus. Šį norą girdime dažnai ir savo parduotuvėje, todėl paruošime mini paruoštuką :)

KELI PATARIMAI:

1. KADA eiti lankyti? Atsakymas paprastas - kai jus pakvies. Tai ne šiaip atėjimas į svečius, šeimai tai intymus momentas, kuriuo jie kartais nori pasidžiaugti kurį laiką tik šeimos apsuptyje, tikrai nesinori lakstyti su šluota ir pjaustyti kumpį laukiant svečių, o kartais ir mamytei dar sunku priimti svečius, todėl kantrybės - laukite :)
2. Eidami stipriai nesikvėpinkite, neneškite gėlių - tiek mama, tiek vaikelis gali būti jautrūs kvapams ar net alergiški.
3. Mažylis šiuo metu itin jautrus aplinkai, todėl tik atėję nusiplaukite rankas, nebučiuokite jo.
4. Atsineškite savo vaišių, o gal net "rimtesnio" maisto. Pirmomis dienomis dažnai mamytės neturi jėgų gaminti, todėl tikrai palengvinsite jos kasdienybę.
5. Išeidami padėkite susitvarkyti.
6. Nedovanokite pliušinių žaislų - mažylis dar ilgai su jais nežais, todėl kurį laiką jie tik rinks dulkes.
7. Jei norite dovanoti rūbelius, batukus ar kojinytes - pasiklauskite tėvelių dydžių.
8. Žaislus rinkite atsakingai, kurie būtų mažyliui įdomesni ir ilgesnį laiką, bei, ŽINOMA, saugūs.
9. Jei nuspręsite dovanoti sauskelnes, būtinai paklauskite kokios jau yra naudojamos, kartais, deja, net geriausios ir brangiausios mažyliui gali tiesiog netikti.
10. Dovanodami kosmetiką - rinkitės tik natūralią, stenkitės rinktis be jokių kvapų.
11. Visada prieš eidami lankyti mažylio paklauskite, gal tėveliai jau žino, ko mažylis norėtų ir jam reikėtų - taip ir Jums bus lengviau išrinkti, ir šeimai bus tikrai naudinga. Na, o jei tėveliai nesako, žemiau rasite keletą idėjų.

DOVANŲ IDĖJOS:

1. Vienas svarbiausių klausimų pirmaisiais kūdikio mėnesiais - miegelis. Nusiraminti mažyliui padės ZAZU migdukai kūdikiams. Mažylių migdukai su baltuoju triukšmu, širdies plakimu arba projektoriai, kurie kambarį užpildys raminančiais garsais ir vaizdais.
71876869_160538821826096_7460854386297184902_n.jpgruby_9.jpg

2. Kitas ramesniam miegui skirtas produktas - mamų jau pamėgtas ergoPouch miegmaišis. Šis miegmaišis neleidžia nesąmoningiems Moro refleksams pažadinti mažylio, todėl mažylis išmiega ilgiau, o pats jausmas miegmaišyje primena būsena gimdoje ir nuramina mažylį. Tik rinkdamiesi miegmaišį atkreipkite dėmesį į dydį ir storį pagal metų laiką (0.2TOG - ploniausias, 3.5TOG - storiausias), šiuos parametrus galite pasirinkti filtruose.


3. Kita viena itin mėgstamų dovanų - muslino migdukai. Mūsų svetainėje rasite aukštos kokybės muslino medvilnės Lulujo migdukus, kurie be galo mielos išvaizdos.
DĖMESIO! Jei nusprendėte dovanoti migduką, rekomenduojame, pasidomėti, ar mažylis tokio dar neturi, nes tai itin dažna dovana :)
02f2dff949f24f35950cc17852eba58e.jpg

4. Pirmus metus mažylis auga neįtikėtinai greitai, todėl beveik kiekviena mama fotografuoja ir fiksuoja, kaip mažylis auga. Dažnai mamos susigalvoja įvairiausių variantų: fotografuoja ant pledukų, kėdžių, šalia deda įvairius žaislus ar kitus daiktus ir t.t. TAČIAU tam idealiai tiks taip pat Lulujo firmos plonos muslino medvilnės pledukai su specialiomis mėnesių kortelėmis. Pledukus galima bus naudoti ir kaip foto sieneles, ir kaip vystyklus ar uždangaliuką nuo uodų ir pan.
BEJE, išduosime paslaptį, kad dažnai mamytės gavusios šią dovaną kiekvieną mėnesį siunčią mažylio nuotraukas dovanojusiam asmeniui, taigi jei norite kartu stebėti mažylio augimą - ši dovana kaip tik Jums.
Lulujo_DeluxeBabysFirstYear_.jpgLulujo_DeluxeBabysFirstYear.jpg


5. Dar vienas prisiminimams skirtas rinkinys - įspaudų ir nuotraukų rėmelis. Juk taip miela prisiminti, kokia maža rankytė ar kojytės buvo. 

6. Palankynoms taip pat idealiai tinka pakabinami žaisliukai, kuriuos tėveliai galės kabinti tiek ant vežimo, tiek ir ant lavinamojo kilimėlio ar lovytės. Vėliau šiuos žaisliukus mažyliai mėgsta liesti, čiupinėti ir atrasti jų detales.


7. Pirmaisiais gyvenimo metais mažieji geriausiai mato kontrastingų spalvų paveikslėlius, todėl Miniland minkštas kaladėles tėveliai gali pradžioje statyti tiesiog priešais mažylius, pavyzdžiui, kai jie guli ant pilvuko. Vėliau kaladėles gali duoti suimti ir barškinti, na o nuo maždaug 6 mėnesių, kai mažylis atsisėda, gali bandyti statyti pirmuosius bokštus, leisti mažyliui griauti ir vėliau pačiam statyti.


8. Na, ir žinoma pagrindiniai mažylių žaislai pirmaisiais mėnesiais - kramtukai ir barškučiai. Mes savo ruožtu rekomenduojame japoniškus pagal vaikų raidos etapus sukurtus Brain Builders, Mombella arba Bigjigs silikoninius kamuoliukus barškučius/kramtukus, kurie ne tik barškės ar bus kramtomi, tačiau lavins regėjimą, smulkiąją motoriką - turi stiprią lavinamąją vertę.
Brain_Builders_Cry_No_More_Baby_Rattle_1.jpg

9. Maudynės puikus laikas atsipalaiduoti ir šiek tiek prisiminti laiką mamytės pilvelyje. O jei dar turi smagų Yookidoo vandens žaislą...
0e72d62683fb4f659b2596b70f8c7b3b_1.jpg70795ee592e248d5ab6b69643e4fb126.jpg

10. Na, o jei norisi praktiško ir mielo daikto, tuomet rekomenduojame rinktis primaitinimo lėkštutes ar įrankius arba nuostabius UBBI užkandžių indelius. Kadangi dažniausiai primaitinimas pradedamas nuo 6 mėn., mamytės paprastai dar nebūna šių prekių pasiruošusios ir jos tikrai būna ilgai naudingos ir sunaudojamos.


Su meile, Laputė :)



 
Kategorija: Dovanų idėjos

Naujausi įrašai