Dovanų idėjos 0-6 mėn. kūdikiams

21908 Views
 

Patys mažiausi ir gležniausi mūsų klientukai - kūdikėliai iki 6 mėn.

Ką reikėtų turėti omenyje renkant dovanas kūdikiams?

1. Tokio amžiaus vaikams praktiškai bet koks daiktas yra lavinamasis. Dažnai tėveliai prašo "ko nors lavinančio", tačiau šis mažas vaikiukas tik ką atsiradęs šiame pasaulyje, todėl jam stebuklas matyti, girdėti, liesti, viskas, ką jis liečia, jaučia, girdi yra lavinantys dalykai.
2. Tokio amžiaus vaikai mėgsta stebėti, jų rega dar tik formuojasi, o rankytės tik pradeda sučiupinėti daiktus. Todėl rinkdamiesi žaisliukus nerinkite sunkių, nepatogiai paimamų žaisliukų, jei yra galimybė rinktis baltos, juodos, raudonos, žalios ar mėlynos spalvos kombinacijų žaisliukus - idealu, nes šias spalvas vaikas pirmąsias pradeda atskirti.
3. Taip pat puiku, jei žaisliukas turi skirtingų tekstūrų paviršius - mažylio sensoriniams pojūčiams lavinti.
4. Praktiškai visi daiktai pateks mažyliui į burną, nes tai pagrindinis jo daiktų pažinimo įrankis, todėl pagalvokite, pasidomėkite, ar daiktas kokybiškas, be toksiškų medžiagų, turėtų turėti bent CE žymėjimą.
5. Didelis privalumas, jei žaislas turi veido bruožus, tyrimai rodo, kad naujagimiai labiau reaguoja į veidus, atpažįsta veido bruožus ir kontūrus.
6. Šie mažyliai didžiąją laiko dalį praleidžia gulėdami arba tik pradeda sėdėti, todėl privalumas, jei žaislą galima pakabinti ant vežimėlio, lovytės ar lavinamojo kilimėlio.

žiūrėti visus 0-6 mėn. žaislus

žiūrėti visus 0-6 mėn. rūbus

O čia keletas mūsų atrinktų TOP DOVANŲ IDĖJŲ 0-6 mėn. kūdikiams:

1. Vienas svarbiausių klausimų pirmaisiais kūdikio mėnesiais - miegelis. Ir čia gali padėti ZAZU produktai. Mažylių migdukai su baltaisiais triukšmais, širdies plakimu arba projektoriai, kurie kambarį užpildys raminančiais garsais ir vaizdais.
zazu_becky_het_konijn_heartbeat_knuffeldoekje_za-becky-02.jpgimage%20(1)_1.jpg
2. Kadangi kūdikių rega tik formuojasi, pirmaisiais mėnesiais jie geriausiai mato juodai-baltus, kontrastingus, aiškių detalių objektus, taigi čia puikiai tiktų Miniland minkštos kaladėlės. Pirmiausiai jas galite tiesiog padėti priešais gulintį mažylį ir leisti stebėti, vėliau leisti liesti, barškinti. Na, o vėlesniame amžiuje - statyti pirmuosius bokštus.

3. Tokio amžiaus mažylį domina įvairūs garsai, jis tik pradeda pažinti priežasties-pasėkmės ryšį, tačiau patys mažiausi dar sunkiai paima ar nulaiko žaisliukus rankoje, todėl jiems puikiai tiks Lamaze barškučių rinkinys, kurį galėsite dėti ant rankyčių ar kojyčių, mažyliui patiks jas judinti ir kartu matyti judančius vabaliukus bei girdėti baškučius.

4. Liesti, nagrinėti, čiupinėti ir atrasti itin smagu šio amžiaus mažyliams. Todėl mažyliams smagūs žaislai su įvairiais skirtingais paviršiais, detalėmis, tekstūromis, įvairiais atsikišimais, detalėmis, netikėtais atradimais (atverčiant, patempiant, pabarškinant ir pan.). Šiems atradimų nuotykiams rekomenduojame Miniland sensorinį žaislą Sensoriniai Rifai. Čia mažylis ras daugybė dalykėlių mažiems pirštukams, be to, žaislą lengvai pakabinsite ant lavinamojo kilimėlio ar vežimo.

5. Pojūčiams lavinti taip pat labai tinka ir sensoriniai kamuoliukai kūdikiams. Galite juos tuoti mažyliui (tam rinkitės mažesnius kamuoliukus), galite daryti masažiukus (nugarytei, plaštakai, pėdutėms), o su vyresniu vaiku galite ridenti, numušinėti "kėglius" ir t.t.

6. Pojūčiams lavinti taip pat 0-6 mėnesių kūdikiams labai tiks ir patiks čežančios "skepetaitės": jos lengvos, lengvai suimamos, garsas išgaunamas nuo bet kokio judesio. Be to, mažylis jas gali čiulpti, kramtyti, o tėveliai - lengvai išplauti.
Kitas vaikams patinkantis garsų išgavimo žaislas - Bigjigs barškutis Lietaus garsai. Krentantys karoliukai sukuria tarsi šnaresio, lietaus garsą, kuris ramina mažylius, o spalvoti karoliukui prikausto dėmesį. Šį barškutį taip pat vėliau galite naudoti ir skatinant ropojimą - ridenti palei žemę.

7. Taip pat siekiant lavinti regos pojūčius bei tuo pačiu metu skatinti kūdikį praleisti kuo daugiau laiko ant pilvuko, puikiai tiks vandens kilimėlis kūdikiams. Mažylis galės tepšenti rankyte taip sujudindamas kilimėlyje plaukiojančias detales.
Mažyliui smagiai stiprinti savo raumenukus taip pat padės Miniland lavinamasis volelis kūdikiams.

8. Taip pat negaliu nepaminėti ir Bigjigs veiklos kamuoliukai. Šie kamuoliukai yra universalūs: naudokite juos kaip kramtukus, ridenkite kaip kamuoliukus, prikiškite popieriaus ar skarelių ir leiskite vaikui traukti arba leiskite mažyliui ištraukti geltoną kamuoliuką.

9. Na, ir, žinoma, kaip gi be barškučių!

10. Na, ir pabaigai šiek tiek pramogų maudynių metu! Yookidoo vandens žaislas patiems mažiausiems - maži kūdikėliai dar sunkiai paima kažką į rankytes, todėl laikas vonelėje jiems gali prailgti, šis Yookidoo žaislas vaiką supažindins su vandeniu, leis lavinti regėjimą, koordinaciją, pratinti prie vandens ir išmokti jo nebijoti.
0e72d62683fb4f659b2596b70f8c7b3b.jpg70795ee592e248d5ab6b69643e4fb126.jpg

Su meile, Laputė :)

 
Kategorija: Dovanų idėjos

Naujausi įrašai